Welkom op mijn blog: De bakoven
Mijn naam is Renske Bot en ik woon in Drachten. De geur van brood is iets wat mij met de paplepel is ingegoten. Vaak als ik thuis kwam hing deze heerlijke geur door het huis. Er ging niets boven versgebakken brood. Mijn moeder bakte bijna dagelijks brood en elke zaterdag bakte ze speciale broodjes voor het avondeten.... daar keek ik altijd weer naar uit!
De geur van vers brood miste ik eigenlijk wel een beetje. Wanneer ik bij de bakker brood ging halen genoot ik van de lekkere geur die daar hing... Ik bakte altijd nog wel elk jaar volgens traditie een paasbrood, een kerstbrood en een oud-jaars-avond-koek (geheim familie recept). Dat vond ik jaren geleden wel voldoende. Nu vele jaren later wilde ik die geur van vers brood wel weer eens in mijn eigen huis halen. Ik begon met een broodbakmachine (omdat ik dacht dat ik niet veel tijd had), maar merkte al vrij snel dat het mij beperkte in mijn mogelijkheden. Toen ben ik toch maar in mijn eigen oven begonnen. Ik werd hierover zo enthousiast, dat voor mij een nieuw gevoel ontstond. Een gevoel dat deels terug ging naar vroeger, maar ook ruimte gaf voor nieuwe dingen in de toekomst.
Ik ben een echte liefhebber van brood en zoet en kan daar heel erg van genieten. Ik wil je graag laten meegenieten van de dingen die vers bij mij uit de oven komen. Je kunt er recepten vinden, geslaagde of minder geslaagde pogingen, tips, ideeën etc. Bij mij zul je geen taarten vinden die keurig gedecoreerd zijn met marsepein of fondant (bloemetjes, vlinders etc.) Ik hou van de wat meer "ruige" baksels, maar wel aantrekkelijk en natuurlijk heel smakelijk. Ik probeer graag verschillende ingredienten en mogelijkheden uit. Hoe dat verloopt zal ik ook regelmatig beschrijven.
Groeten........Renske
Geen opmerkingen:
Een reactie posten