Geroosterde noten uit eigen oven

















Het is heerlijk om 's middags als tussendoortje een handje noten met wat rozijnen te eten. Je kan in de winkel studentenhaver kopen, maar ik vind de smaak van geroosterde noten lekkerder. Tegenwoordig is dat heel makkelijk zelf te maken en goed te bewaren. 
Bij de Lidl kun je tegenwoordig heerlijke ongebrande noten kopen. Je hebt een notenmix, cashew noten, walnoten en pecanoten. In de notenmix zitten wat amandelen, wat hazelnoten, wat cashewnoten en walnoten. Zelf ben ik ook gek op pecannoten. Deze verkopen ze in een losse zak. Je kan dus kopen wat je zelf lekker vindt en rooster ze in de oven.

Ingrediënten bijv:
- 2 zakjes notenmix
- 1 zakje pecanoten

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden (150 graden hete lucht).

2. Zoek uit de notenmix de hazelnoten en doe deze even in een apart bakje. Wanneer de hazelnoten uit de oven komen zit hun velletje los. Wanneer ze bij elkaar op een bakblik liggen kun je ze er makkelijk afhalen om ze even in een apart bakje te ontdoen van hun losse velleltje en zitten niet alle noten onder de velletjes.

3. Breek sommige grote stukken walnoten in iets kleinere stukken.

4. Verspreid de notenmix (zonder hazelnoten) en de pecannoten zo vlak mogelijk over een bakblik met bakpapier.

5. Leg de hazelnoten, zo vlak mogelijk, in een hoekje bij elkaar.

6. Zet de noten in de oven voor 5 min. en roer wat door de noten heen, zodat je meerder vlakken roosterd. En zet de oven nog eens op 4 min. Blijf goed naar de noten kijken, als ze te donker worden moet je ze eruit halen.

7. Laat de noten iets afkoelen. Doe de hazelnoten in een aparte bak en haal de losse velletjes eraf door de noten tussen je handen te wrijven en doe ze daarna bij de rest. 

8. Nadat de noten goed zijn afgekoeld kun je ze bewaren in een goed afgesloten pot, maar dan worden ze toch best wel snel zacht. Ik bewaar ze altijd in de vriezer en haal er een handje uit wanneer ik daar zin in heb. De noten blijven zo zeker wel een jaar goed. Je hebt dus altijd verse noten en ze ontdooien heel snel.


Eet smakelijk!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *