Dudok appeltaart

Men zegt dat de lekkerste appeltaart van Nederland komt uit de bakkerij van Dudok Patisserie. Deze heb ik geprobeerd na te maken. Hij smaakt lekker en ziet er mooi uit, maar ik weet niet of hij net zo lekker smaakt als de echte Dudok. Hij komt in ieder geval in de buurt. De taart is geschikt voor een springvorm met een doorsnede van 24 cm.





Ingrediënten

De bodem:
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram beetje zachte roomboter
- 95 gram witte basterdsuiker
- 1/4 theelepel zout
- 1 ei

De vulling:
- 6 friszure appels
- 1 klein potje appelcompote
- 1 eetl. kaneelpoeder
- 150 gram rozijnen

De kruimeltopping: (is iets teveel, houdt iets over)- 90 gram bloem- 40 gram koude roomboter- 40 gram lichtbruine basterdsuiker- 1 zakje vanillesuiker


Werkwijze:
1. Wel de rozijnen 15 minuten in warm water. Spoel ze vervolgens onder lauwwarm water af.

2. Meng suiker en zelfrijzend bakmeel door elkaar. Roer de boter tot die romig is en doe er het meel/suikermengsel, zout en ei door. Kneed het tot een soepel deeg.

3. Rol het deeg in vershoudfolie en leg het in een kom. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

4. Verwarm de oven voor op 180ºC (hetelucht oven 150ºC).

5. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe een kopje water in een koekenpan en kook de appelstukjes 3 minuten.

6. Laat de appel en rozijnen in een vergiet uitlekken. Meng de kaneel door de appels en de rozijnen. Meng vervolgens de appelcompote erdoorheen.

7. Doe voor het kruimeldeeg alle ingrediënten in een kom en meng het met de vingers door elkaar tot een kruimig deeg.

8. Rol het deeg uit en verdeel het over de bodem en randen van een ingevette springvorm. Snijd de bovenkant recht en verdeel het appelmengsel over het deeg. Zorg dat er 2 cm deeg boven het appelmengsel uitsteekt en vouw dit eroverheen.

9. Verdeel het kruimeldeeg over de taart en bak hem in een voorverwarmde oven op in 75 min. mooi bruin.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *